PETOFI_LOGO_05-01

Barlangszínház - vasárnapi műsor

MERT MÁSRÓL ÁLMODUNK…

2023.május 20-21.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Ez a kicsi mulatság,
Tartana míg a világ,
Három éjjel, három nap,
Kimulatom magamat!

Járd ki lábam, járd ki most,

Nem parancsol senki most,

Az én lábam kijárja,

Csak a palló kiállja!

Ez a lábam ez-ez-ez,

Jobban járja, mint emez,

Édes lábam, jól vigyázz,

Mer’ a másik legyaláz!

  1. május 20. (szombat)

19.00 A Sopron Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes, az Ős-Pendelyes és a Kacagány Tánccsoport műsora

  1. május 22. (vasárnap)

10.30 A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei, a Pendelyes Táncegyüttes műsora.

16.00 A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei, a Pendelyes Táncegyüttes műsora.

 A tavasz végéhez és a nyár kezdetéhez közeledve újra jókedvet, vidámságot és sok-sok táncot hozunk a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház színpadára!

Az elmúlt egy év munkájának lenyomatát láthatják a nézők a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház deszkáin, mely önfeledt, tartalmas szórakozást, a káprázatos Kárpát-medencei néptánc és népzenei kincs bemutatását ígéri – a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei előadásában.

460 táncos és 20 zenész lép a színpadra a műsorok alkalmával! A legkisebbek a népi játékok adta örömöt, jókedvet adják át a nézőknek, a legidősebb „Pendelyesek” (14-18 évesek) pedig több táncösszeállításban mutatják be: van utánpótlása a Sopron Táncegyüttesnek!

Tánc- és zenepedagógusok:

Fajkusz Attila, Gerlecz Gábor, Horváth-Szabó Krisztina, Kürti Zita, Linczenbold Maximilián, Sipos Ferenc, Szabóné Molnár Andrea, Takácsné Fücsek Judit, Tóth Rita, Varjaskéri Anita

Művészeti vezető: Sipos Ferenc

Közreműködik: Fajkusz Banda – Fajkusz Attila, Tóth Nóra, Erőss Sándor, Fajkusz Benedek, Szőke Gergely, Szőke Ernő, Korényi Vendel, illetve Vajda András.

Viselettár: Szávuly Enikő

A műsort a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület szervezi.